📽️ سفری به قصرشیرین و معادن آن
💎 معدن قیر طبیعی گراوه
معدن قیر طبیعی گراوه واقع در قصرشیرین با ذخیره حدود 170 هزار تن در سال است؛ این معدن یکی از معادن قدیمی قیر طبیعی به شمار می رود که از سال 1322 کار خود را آغاز کرده است.
ذخیره این معدن در عمق 10 تا 30 متری از سطح و با شیب رو به جنوب و ضخامت 3 تا 7 متری قرار دارد؛ در حال حاضر این معدن به صورت روباز در حال استخراج است و در سال های گذشته همواره به عنوان بهترین معدن قیر طبیعی کشور از نظر روش مهندسی و فنی و کیفیت معدن کاری انتخاب شده است.
این معدن جزو معدن سرمک است که مواد معدنی آن پس از استخراج، برای فرآوری به کارخانه ای در بخش بیستون کرمانشاه که دارای امکانات فرآوری برای قیر طبیعی است، برده می شود.
طی سال های گذشته در شرکت معادن سرمک با استفاده از به روزترین فناوری های روز دنیا، قیر طبیعی از معدن گراوه قصرشیرین استخراج و در کارخانه «فرآوری و تولید پودر میکرونیزه بیستون کرمانشاه» فرآوری می شود. این واحد فرآوری قیر طبیعی به عنوان بزرگ ترین تامین کننده واحدهای قیر و ایزوگام در کشور و همچنین صادرکننده این محصول شناخته می شود.
📽️ سفری به قصرشیرین و معادن آن ✒️بخش دوم
💎 کارخانه گچ قصرشیرین
گچ ماده است معدنی ، سفید رنگ که از معادن مخصوص به خود استخراج می گردد، سنگ گچ سفید بوده و از مواد کلسیم دار می باشد.گچ یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی است که جایگاه ویژه ای در صنعت ساختمان سازی دارد.
یکی از کاربرد مهم گچ در صنعت گچ بری می باشد که در ایران جایگاه ویژه ای دارد.یکی از گچبری های بسیار معروف کاخ نیشابور می باشد.هنر گچبری به دوره سلجوقی و ایلخانی باز می گردد.
📎مصارف گچ 📎گچ بری
📎ملات سازی 📎مجسمه سازی
📎گچ و خاک 📎ریخته گری
📎سفید کاری
پس از استخراج سنگ گچ از معدن مربوطه، ابتدا در ابعاد کوچکتر (تا 25 میلیمتر) خرد شده و سپس در کوره های دوار حرارت داده می شود که در این فرایند آب مولکولی در سنگ گچ خام تبخیر شده و پس از خنک کاری و عملیات آسیاب محصول بصورت بسته بندی در پاکت و یا فله ای بارگیری میشود از گچ فوق میتوان پانل های گچی و یا بلوکهای گچی ساخت که در صنایع مصالح جدید ساختمانی درحال گسترش می باشد .